Winnaar 4: 2014 in 21 dagtochten

Dit zeiljaar startte ergens in juni met een tocht naar Helgoland. Al was het een eind weg voor m’n Friendship23, zouden we het halen?

De mooiste tochten eindigen vaak niet eens in de buurt van de gedachte bestemming en dat is dan ook het beste uitgangspunt voor elke reis. Waar zouden we dit keer aanspoelen?

Trossen los en de IJssel af naar het meer waar de rivier de naam van draagt. Verder naar het noorden door de sluis bij Kornwerderzand op naar de eilanden die waadbaar bijna te benaderen zijn. Buitenom naar Nes en verder naar het Oosten daar waar men spreekt van de Oost Friese Wadden en waarvan Wangerooge wel het meest tot de verbeelding spreekt. En toen? Een tocht de Elbe op en wachten op de nieuwe kapitein die in Hamburg aan boord zou komen.

Retour naar Cuxhaven klaar voor de oversteek naar het gedroomde Helgoland. Helaas terug onderlangs de Jadeboezem in om in Willemshaven de Fok te laten overhalen. Na een tweede bemanningswissel op naar Delfzijl geheel binnendoor. Daarna weer solo buitenom terug naar huis.

En nu klaarmaken om het nieuwe jaar in te gaan zeilen. Ik kan haast niet wachten en volgend jaar op naar Helgoland?

 

Kees Merkelbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *