Winnaar 2: De lichte schaduwkant

Onderweg naar m’n lunchplek neem ik vaak een afkorting, een route met schaduw. Hier in Bangkok is schaduw iets waar je over nadenkt en regelmatig zie ik iemand lopen met een geopende paraplu – tegen de felle zon. De weg naar m’n twaalfuurtje loopt via een boomloze straat en dan duik ik maar wat graag in de parkeergarage van het aanliggende hotel voor wat schaduw.

Laatst kwam ik er achter dat het een vreemde garage is, eentje met gordijnen voor elke parkeerplaats die direct toegang geven tot een hotelkamer. Het blijkt een zogenaamd gordijnhotel te zijn, daar waar Thai discreet hun dingen kunnen doen.

Thaise families leven vaak met 3 generaties onder één dak, en om dan op liefdesgebied in huis iets willen ondernemen is vaak gênant. Thais zijn makkelijk. Hebben ze zin – dan stappen ze in de auto en rijden naar het dichtstbijzijnde gordijnhotel. Naar binnen rijdend doet men de lichten van auto aan en vindt een lege gordijnplek, stapt uit, trekt het gordijn dicht en opent de hotelkamer via een betaalautomaat. Na gedane liefdeszaken verlaat men de kamer, start de auto, lampen weer aan, opent het gordijn en rijdt weer weg.

Zes verdiepingen 24X7 discretie en Thais vernuft. En meest belangrijk: voor de buitenwereld geheel anoniem.

 

Frank E. Bollen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *